Spectacol - Prâslea cel voinic și merele de aur

„Unde esti, Copilarie, cu povestea ta cu tot?” ne întrebăm uneori noi, oamenii cei mari, voinici și uneori prea serioși, atunci când problemele cotidiene par a ne copleși. La această întrebare noi vă răspundem invitandu-vă în povestea „Prâslea cel voinic și merele de Aur”, o adaptare plină de umor dupa basmul tradițional românesc. Cei mari sunt rugați să vină la spectacol însoțiți de Copilul Interior și să lase la intrare grijile, iar cei mici … au tot ceea ce le trebuie pentru a-l încuraja pe Praslea în drumul său eroic către roadele de Aur ale Pomului Vieții. Adaptare a celebrului basm al lui Petre Ispirescu, este interactiv și plin de umor, pus în scenă ÎN PREMIERĂ la Constanța!

Povestea spune ca... era odată un împărat puternic și mare și avea pe lângă palatele sale o grădină frumoasă, bogată de flori și meșteșugită nevoie mare! Așa grădină nu se mai văzuse până atunci, p-acolo. În fundul grădinei avea și un măr care făcea mere de aur și, de când îl avea el, nu putuse să mănânce din pom mere coapte, căci, după ce le vedea înflorind, crescând și pârguindu-se, venea oarecine noaptea și le fura, tocmai când erau să se coacă. Desfășurarea acțiunii povestește că nimeni nu a reușit să prindă hoțul și să salveze merele. Chiar și fiii cei mari ai împăratului eșuează în prinderea hoțului, dar Prâslea, fiul cel mic al împăratului, reușește să prindă hoțul și să salveze merele. Frații pornesc în căutarea hoțului dar numai Prâslea îndrăznește să coboare pe celalalt taram.

Este un spectacol educațional, prin care copiii văd că un caracter frumos și onest nu poate fi răsplătit decât cu bunătate, iubire și apreciere, atât binele, cât și răul, întorcându-se ca un bumerang. Morala ”Binele învinge întotdeauna” este puternică și motivațională. 

                                       

Vino alături de noi la spectacolul din 6 aprilie de la ora 17:00 la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța, să aflăm împreună cum reușește Prâslea să culeagă merele de aur!

Spectacol al Teatrului Sublim Art și organizat de echipa Un parinte mai bun în cadrul proiectului Caravana cu povești, un proiect care aduce în viața copiilor și a părinților cele mai  frumoase povești ale copilăriei, în cel mai frumos mod posibil, prin  teatru- pentru că spectacolul este cea mai bună modalitate de a le  deschide celor mici universul imaginației și de a se dezvolta, spre a  deveni oameni deschiși, cu o cultură foarte bogată. 

                                                                 

 

Recomandat copiilor cu vârsta între 4 și 10 ani.

Durata spectacolului 60 minute. Spectacolul este jucat în limba română.

Preț bilet: 30 lei (Accesul se face pe baza de bilet, indiferent de vârstă)
Biletele se pot achiziționa din rețeaua OVE (vezi link mai jos) și de la casa de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța.

Pentru alte detalii organizatorice:
email: info@unparintemaibun.ro; 
0748154838 sau 0754964852

Informații utile:

”1. Accesul în sala de spectacol este permis numai până la ora de începere a reprezentaţiei; după această oră, biletele își pierd valabilitatea.
2. Ratarea vizionării unui spectacol ca urmare a neprezentării la ora indicată pe tichet nu oferă dreptul la returnarea costului biletului sau la utilizarea sa la o reprezentaţie ulterioară.
3. Biletele pot fi schimbate sau poate fi obținută contravaloarea acestora doar în cazul înlocuirii / anulării spectacolului de către organizator.
4. Din respect pentru interpreți şi pentru a evita eventualele situaţii neplăcute, vă adresăm rugămintea de a fi punctuali şi de a nu folosi telefoanele mobile în sala de spectacol.
5. Pe durata desfășurării spectacolelor, este interzisă folosirea aparatelor de înregistrat, audio sau video.”

Organizatorul își rezervă dreptul de a folosi fotografii și înregistrări video cu participanții la spectacol în scop promoțional. Spectatorii își cedează – prin participarea la eveniment – toate drepturile pentru fotografii și înregistrări realizate în timpul evenimentului (sala de spectacol, foaier).