Povestea Mărtișorului- Constanța

Un părinte mai bun, alături de Teatrul Coquette, sărbătorește venirea primăverii prin punerea în scenă la Constanța a unui spectacol de excepție, dedicat tuturor copiilor, mari și mici, o adaptare de succes a unei legende românești.

Povestea spune că ...... fiica Soarelui, tânjind după lumea oamenilor și plină de drag pentru ei, aruncă pe Pământ numai raze calde care vestesc venirea primăverii. Mama Zmeilor, însă, o vede pe frumoasa fată și decide să o păcălească să coboare pe Pământ pentru a o duce pe tainicul Munte al Zmeilor, unde este veșnic iarnă, pentru a o da de soție fiului ei cel mare. Nimic mai simplu, căci Mama Zmeilor este maestra șiretlicurilor și, astfel, pe Pământ se face noapte, păsările încetează să mai cânte, copiii să se mai joace și nici florile nu mai vor să înflorească. Însă, pe Pământ, într-un sat românesc, trăiește un voinic viteaz, Mărțisor pe numele lui, care, cu ajutorul elementelor naturii, află de acest șiretlic și pornește într-o călătorie plină de peripeții pentru a readuce strălucirea Soarelui pe cer. În drumul său întâlnește personaje ca Împărăteasa Fluturilor, Copacul cu Mere de Aur, Baba Dochia care îl ajută cu puterile lor fantastice. Ajuns pe Muntele Zmeilor, Mărțișorul se luptă cu Mama Zmeilor și, deși rănit, o învinge cu ajutorul apei vii. El o eliberează pe Fiica Soarelui, care, fermecată de curajul său, îi oblojește rănile cu vălul ei cel alb, care se pătează de sângele voinicului, vindecat de iubirea fetei. Astfel, iubirea lor reprezentată de șnurul alb cu roșu, simbolizează venirea primăverii și iubirea curată.

Cu: Ruxandra Bălașu, Celina Nițu și Alexandra Gabriela Niță

Scenografia: Daniel Divrician

Vă așteptăm pe 3 Martie, de la ora 11:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța să aflăm împreună Povestea Mărtișorului. Un spectacol educativ, interactiv și plin de umor!

Spectacolul, organizat de echipa Un parinte mai bun, în parteneriat cu Teatrul Coquette București, face parte din Campania Caravana cu povești, un proiect care aduce în viața copiilor și a părinților cele mai frumoase povești ale copilăriei, în cel mai frumos mod posibil, prin teatru- pentru că spectacolul este cea mai bună modalitate de a le deschide celor mici universul imaginației și de a se dezvolta, spre a deveni oameni deschiși, cu o cultură foarte bogată.

*Echipa noastra în colaborare cu alți parteneri, a organizat și alte spectacole la Constanța: Vrajitorul din Oz, Poveste de Crăciun, care s-au bucurat de multă apreciere din partea publicului.

Durata spectacolului 1 h. Spectacolul este jucat în limba română.

Recomandat copiilor cu vârsta între 4 și 94 de ani :) 


Preț bilet: 30 lei (Accesul se face pe baza de bilet, indiferent de vârstă)
Biletele se pot achiziționa din rețeaua EVENTIM și de la casa de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța.

Program bilete Casa de cultura a Sindicatelor

Luni - vineri - 8:00 - 17:00

Tel./Fax 0241  699066

Pentru alte detalii organizatorice:
email: info@unparintemaibun.ro;
0754964852, 0748154838

Informații utile:

”1. Accesul în sala de spectacol este permis numai până la ora de începere a reprezentaţiei; după această oră, biletele își pierd valabilitatea.
2. Ratarea vizionării unui spectacol ca urmare a neprezentării la ora indicată pe tichet nu oferă dreptul la returnarea costului biletului sau la utilizarea sa la o reprezentaţie ulterioară.
3. Biletele pot fi schimbate sau poate fi obținută contravaloarea acestora doar în cazul înlocuirii/anulării spectacolului de către organizator.
4. Din respect pentru interpreți şi pentru a evita eventualele situaţii neplăcute, vă adresăm rugămintea de a fi punctuali şi de a nu folosi telefoanele mobile în sala de spectacol.
5. Pe durata desfășurării spectacolelor, este interzisă folosirea aparatelor de înregistrat, audio sau video.”

Organizatorul își rezervă dreptul de a folosi fotografii și înregistrări video cu participanții la spectacol în scop promoțional. Spectatorii își cedează – prin participarea la eveniment – toate drepturile pentru fotografii și înregistrări realizate în timpul evenimentului (sala de spectacol, foaier).