Furia la copii - cum o gestionăm?

  • Marți, 22 Octombrie 2019 18:00

Campania “Un părinte mai bun” şi-a propus să sprijine părinţii să devină mai eficienţi în atingerea acestui obiectiv, oferindu-le metode şi idei alternative de cunoaştere şi relaţionare cu copiii şi de a face faţă mai eficient şi cu mai puţine “costuri” problemelor diverse cu care se pot confrunta la un moment dat în creşterea şi educarea copiilor, în funcţie de si particularităţile de vârstă ale acestora, dar şi de variatele situaţii de viaţă care pot apărea (divorţ, plecarea din ţară, deces, îmbolnăvire, schimbarea şcolii sau a grădiniţei etc.).

Copiii nostri au priviri angelice, dar sunt oameni ca noi, cu emoții intense și cu abilități scăzute de gestionare a lor. Crizele de furie sunt coșmarul oricărui părinte și deseori sursa celor mai intense frustrari.

Comportamentul copilului este influențat in cea mai mare măsură de răspunsul adultului și de acțiunile acestuia. Dacă vrei să știi cum să gestionezi frustrarea, furia și tantrumurile copilului fără să te enervezi și dacă vrei să știi cum îți poți ajuta copilul să învețe să se regleze emoțional, te așteptăm alături de psihologul Irina Petrea, la Conferința ”Furia la copii- cum o gestionăm?” Vino sa afli cum punem limite copiilor astfel încât ei să se elibereze de tensiuni și (uneori) să coopereze.

Situațiile în care copilul manifesta crize de furie se gestionează în funcție de cauza care le-a declanșat. Aceștia învață să își controleze emoțiile prin experiența proprie, prin observarea comportamentului adulților și prin interiorizarea ghidajului oferit de adulți.

Ca părinți, trebuie să aveți în vedere următoarele aspecte:

-să reactionați moderat la emoțiile copilului (dacă este furios, nu trebuie sa va infuriati și dvs.);
-să faceți cu copiii exerciții de distragere a atenției atunci când situațiile frustreaza copilul 
-să învățați copiii să se distanțeze de sursa care le-a provocat furia (ex. crezi că daca vei merge într-o altă camera, să te joci cu un alt joc vei mai fi la fel de furios?).

Felul în care gestionezi episoadele când izbucneste un conflict între tine și copilul tau sunt decisive nu doar pentru ce va urma, dar și pentru educarea lui și pentru relația voastră.

Furia este o emoție neplăcută însă naturală. Comportamentul inadecvat la furie este de înțeles, însă inacceptabil. Părinții nu au de ce să se teamă de crizele de furie ale copilului, dar se tem totuși atunci când nu știu să le gestioneze cum trebuie. Astfel, în loc să ceară ajutorul, preferă să creadă că dacă ar lua măsuri (măsuri pe care nu le cunosc), acestea ar traumatiza copilul – prin urmare, își găsesc justificare pentru ceea ce fac (și nu trebuie), adică să cedeze. Este adevărat, pe termen scurt, își găsesc liniștea mult mai rapid, dar pe termen mediu, nu fac decât să mărească frecvența și intensitatea acestor crize de nervi. Pe termen lung, efectul este și mai dezatruos: intoleranță la frustrare, lipsa de control, comportament manipulator, agresiv și relații dezastruoase.

Agenda conferință

17:30 - 18:00 - primirea participanților 

18:00 - 19:30 - prezentare

19:30 - 21:00 - întrebări și răspunsuri 

* aceasta structură este orientativă în funcție de dinamica fiecărei întâlniri 

Cui se adresează conferința: părinţilor, bunicilor, cadrelor didactice, psihologilor, consilierilor școlari și tuturor persoanelor care sunt interesate de educație.

*pentru cadrele didactice eliberăm adeverință de participare la activitate

Data: 22 octombrie 2019

ora: 18:00 

investiție: 100 lei 

invitat: Irina Petrea, cea mai cunoscuta SuperNanny a României 

Pe Irina Petrea o cunoști din emisiunile de televiziune “Supernanny”, “Copii contra părinti” și “Cei 7 ani de acasă”, o cunoști din cărțile, publicațiile, articolele și interviurile sale.  Cu peste 10 ani experiență ca psihopedagog, psiholog și psihoterapeut în București, ACUM o poți cunoaște în realitate și poți să îi adresezi direct întrebările tale.

locație: Hotel Poesis

Vrei sa participi la conferință?

Completează formularul de înscriere AICI

*dupa completarea formularului, veți primi din partea noastra un email de confirmare a înscrierii.

Sau și mai simplu, mai jos ai opțiunea de a procura un bilet online.

 

Ce beneficii obții dacă participi la acesta conferință?
1. În primul rând, vei dobândi noi cunoștințe variate în domeniul parentingului și dezvoltării personale, care îți vor fi de ajutor în tot ceea ce vei face de atunci încolo.
2. Informațiile teoretice acumulate își vor găsi utilitatea în viața de zi cu zi, ceea ce înseamnă  plus valoare pentru tine.
3. Vei putea împărtăși din experiența ta de părinte Irinei și celorlalți participanți, având confirmarea că modul în care alegi să relaționezi cu copilul tău, este modul cel mai potrivit pentru voi.
4. Vei putea să scapi de fricile și neliniștile pe care orice părinte le are, în ceea ce privește educația pe care alegi să o oferi copilului tău, comunicând și cu alți specialiști și părinți.
5. Vei căpăta mai multa încredere în tine și în puterea ta interioara de a ști că poți construi din oameni mici, oameni mari cu valori morale înalte.
6. Reușind să te cunoști mai bine pe tine, vei putea să te bucuri de relații mai armonioase și durabile cu cei din jurul tău, dar în special cu copilul tău.

Pentru alte detalii organizatorice:
email: info@unparintemaibun.ro; 
0748154838 sau 0754964852

Parteneri

Carmen Lup - psihoterapeut autonom 

Partener media: