Cum gestionăm comportamentele dificile ale copiilor?

Fiecare copil şi fiecare părinte este unic în felul său; la fel este şi relaţia dintre ei – unică, particulară, specială. Dorinţa firească a părintelui responsabil şi conştiincios de a oferi copilului său tot ceea ce este mai bun poate, uneori, în lipsa unor informaţii corecte şi utile, să rămână doar dorinţă, să nu se împlinească sau să se împlinească parţial.

Campania “Un parinte mai bun” şi-a propus să sprijine părinţii să devină mai eficienţi în atingerea acestui obiectiv, oferindu-le metode şi idei alternative de cunoaştere şi relaţionare cu copiii şi de a face faţă mai eficient şi cu mai puţine “costuri” problemelor diverse cu care se pot confrunta la un moment dat în creşterea şi educarea copiilor, în funcţie de si particularităţile de vârstă ale acestora, dar şi de variatele situaţii de viaţă care pot apărea (divorţ, plecarea din ţară, deces, îmbolnăvire, schimbarea şcolii sau a grădiniţei etc.).

 

Şcoala nu este doar pentru copii, ci şi pentru părinţi. Omul cât trăieşte învaţă, iar “meseria” de părinte are nevoie de ajustări permanente impuse de schimbările ce survin în propria existenţă, dar şi de cele care au loc la nivelul societăţii.

Educația și instruirea copilului reprezintă un aspect esențial al devenirii sale. Tocmai de aceea este important să știm cum să ne pregătim copiii pentru școală, să îi ajutăm să-și dezvolte abilitățile de învățare, să le stimulăm curiozitatea, să îi ajutăm să își descopere propriile arii de interes, să le cultivăm talentele.

 

Vino alături de noi la conferință pentru a primi de la un expert îndrumările pentru gestionarea comportamentelor dificile ale copiilor școlari și preșcolari!

 

Cum gestionăm comportamentele dificile ale preșcolarilor (3-6 ani)

Ca părinte, nu o dată te poți simți copleșit de copilul tău care, deși nici nu a făcut măcar vârsta de școală, pare că a devenit expert în a-ți face viața dificilă și în a te pune în situații neplăcute pe care nu mai știi cum să le gestionezi. Fie că puștiul tău obișnuiește să se trântească pe jos în magazine ori de câte ori îndrăznești să îi refuzi ceva, fie că își lovește colegii de grădiniță doar pentru că i-au atins jucăria, fie că face lucrurile exact pe dos față de cum știe că ai vrea, ca om te lupți să îți ții nervii în frâu, să nu îl lovești așa cum făceau poate părinții tăi, dar ca părinte disperi simțindu-te ineficient. Aplici metode după metode, îi explici, îl cerți și nimic. Niciun rezultat. Te întrebi ce nu merge la tine, la el, în familia voastră. Agresivitatea, opoziționismul, crizele de nervi și mofturile copilului tău îți dau bătăi de cap? Vino la conferinta să afli cât de simplu le poți gestiona, dar mai ales cum poți face ca aceste comportamente să devină doar amintire.

 

Cum gestionăm comportamentele dificile ale școlarilor mici (6-11 ani)

Copilul tău merge la școală, dar pare că singurul lui scop este să deranjeze orele, deplasându-se fără rost, vorbind neîntrebat sau făcând pe clovnul? Refuză să își îndeplinească sarcinile de lucru la ore sau pare aerian și niciodată nu știe ce are de lucru pentru acasă? Se plânge că școala este grea, că obosește făcând teme, dar ar sta zile întregi jucându-se pe telefon fără să mănânce și adormind în timp ce butonează? Minte cu ușurință? Pare că vorbești la pereți ori că tot ce îi spui îi intră pe o ureche și îi iese pe alta? Este agresiv verbal și/sau fizic față de colegi, profesori, frați și chiar față de tine? Pare că tot ce face este doar în contra ta? Refuzul școlar, minciuna, agresivitatea și opoziționismul copilului tău îți dau bătăi de cap? Te așteptăm la conferință să afli cât de simplu le poți gestiona, dar mai ales cum poți face ca aceste comportamente să devină doar amintire.

 

Dăm întâlnire nu doar părintilor ci și cadrelor didactice sau persoanelor care au în îngrijire copii. Pe toți aceștia îi invităm să ne fie alături în proiectului “Un părinte mai bun”, proiect în care IRINA PETREA se implică activ încă din anul 2012.
Adu cu tine întrebările tale și experiențele tale de părinte, de educator și de copil al părinților tăi și împărtășește-le Irinei și tuturor participanților. Cu siguranță, experiențele tale sunt unice chiar dacă seamănă cu ale altora. Cu certitudine, toată lumea va avea de beneficiat dacă tu le împărtășești.


Pe Irina Petrea o cunoști din emisiunile de televiziune “Supernanny”, “Copii contra părinti” și “Cei 7 ani de acasă”, o cunoști din cărțile, publicațiile, articolele și interviurile sale.  Cu peste 10 ani experiență ca psihopedagog, psiholog și psihoterapeut în București, ACUM o poți cunoaște în realitate și poți să îi adresezi direct întrebările tale.

Cui se adresează conferința: părinţilor, bunicilor, cadrelor didactice, psihologilor, consilierilor școlari și tuturor persoanelor care sunt interesate de educație.

 

Data: 

ora: 

investitie: 

Early bird: Daca te înscrii și achiți taxa de participare până în 17.10.2019, prețul este 70 lei

locație: Hotel Mara

 

Agenda conferință

17:30 - 18:00 - primirea participanților 

18:00 - 19:30 - prezentare

19:30 - 21:00 - întrebări și răspunsuri 

* aceasta structură este orientativă în funcție de dinamica fiecărei întâlniri 

 

Participă la conferință! 

Completează formularul de înscriere aici. 

*dupa completarea formularului, veți primi din partea noastra un email de confirmare a înscrierii.

Sau și mai simplu, mai jos ai optiunea de a procura un bilet online.

 

Ce beneficii obții dacă participi la acesta conferință?


1. În primul rând, vei dobândi noi cunoștințe variate în domeniul parentingului și dezvoltării personale, care îți vor fi de ajutor în tot ceea ce vei face de atunci încolo.
2. Informațiilor teoretice acumulate își vor găsi utilitatea în viața de zi cu zi, ceea ce înseamnă un plus de valoare pentru tine.
3. Vei putea împărtăși din experiența ta de părinte Irinei și celorlalți participanți, având confirmarea că modul în care alegi să relaționezi cu copilul tău, este modul cel mai potrivit pentru voi.
4. Vei putea să scapi de fricile și neliniștile pe care orice părinte le are, în ceea ce privește educația pe care alegi să o oferi copilului tău, comunicând și cu alți specialiști și părinți.
5. Vei căpăta mai multa încredere în tine și în puterea ta interioara de a ști că poți construi din oameni mici, oameni mari cu valori morale înalte.
6. Reușind să te cunoști mai bine pe tine, vei putea să te bucuri de relații mai armonioase și durabile cu cei din jurul tău, dar în special cu copilul tău.

 

Pentru alte detalii organizatorice:
email: info@unparintemaibun.ro; 
0748154838 sau 0754964852