O relație sănătoasă cu copilul tău- Cum o construiești?

Recunoașterea și aprecierea atuurilor copilului tău și menținerea unei comunicări deschise cu el constituie aspecte vitale ale creșterii și educației sale, precum și ale unei relații de calitate părinte-copil.
Or, aceasta contribuie la fericirea întregii familii.
 
Încearcă următorul exercițiu împreună cu copilul tău, pentru a promova o relație pozitivă, care să îți ofere satisfacție:
  • scrie-i o scrisoare în care îți exprimi mulțumirea pentru toate lucrurile minunate pe care le face- fie că te ajută la treburile casnice, fie că are grijă de frații mai mici, fie că este un elev bun, și un prieten de nădejde pentru cei de vârsta lui. Știu că pare demodat să scrii scrisori, dar tocmai aceasta le face și mai speciale. Fă-ți timp să îi înmânezi personal scrisoarea
 
  • implică-te într-o activitate care îi place foarte mult copilului tău- fie că este vorba despre mersul pe bicicletă, lectură, activități în scopuri caritabile etc. dacă nu ai cum să te implici, solicită-i să-ți vorbească despre aceasta și citește suplimentar ca să te informezi și să poți purta o discuție relevantă. Dovada existenței unor zone de interes comun îi va arăta copilului că te interesează viața lui, dincolo de aspectele rutinei de zi cu zi.
”100 de căi pentru a crește copii fericiți”- Timothy Sharp (Ed.Trei)